17 Ocak 2013 Perşembe

Televizyon Yayıncılıgında Yeni Trend IP TV’ler!

Teknolojinin gelişimiyle birlikte televizyon yayıncılığı üzerine de gelişmeler tüm hızıyla sürüyor. Hepsine bir sıralama yapmak gerekirse siyah beyaz yayın, renkli yayın, dijital-şifreli yayın ve şimdi de IP TV hayatımıza girmiş durumda. Ülkemizde ise internet üzerinden yayın yapan ve faaliyet gösteren firmalar da Tivibu,Turkcell Tv,TVYO.com ve son olarak da netd .com olarak devam ediyor. Biz de sizler için İnternet üzerinden Tv yayını yapan markaları ele aldık ve derledik. TİVİBU TTNET bünyesinde faaliyet gösteren Tivibu, 26 Şubat 2010 yılında yayın hayatına başladı. Tivibu Geniş bant internet bağlantısı üzerinden IP TV alıcısıyla sunulan yeni nesil Tv platformudur. HD kalitesinde Tv yayını ve video iletimini sağlayan yayın, 5.1 Dolby digital ses iletimini de destekliyor.

20110517tivibu-ttnet

IP TV yeni nesil Tv yayınlarının en büyük yararı istediğimiz filme, diziye, belgesel ve çocuk kanallarına, müzik kanallarına ve daha bir çok içeriğe istediğimiz zaman izleyebilme ve ulaşma imkanı sağlaması. Tivibu ev içerisinde 113 kanal bulunmaktadır. TURKCELL TV

turkcell

Bu servisten Turkcell hattı olanlar ve Turkcell Superonline aboneleri faydalanabilmektedir. Cep telefonu ve tabletlerden izleyebilme olanağı sağlamakla birlikte fiber internet bağlantısıyla da izleyebilme imkanı sağlar ve bünyesinde 50’den fazla kanalı bulundurmaktadır. TVYO İnternet üzerinden canlı Tv izleyeceğimiz diğer IP Tv, TVYO. Yakın zamanda kurulmuş olmasına rağmen evimizde bilgisayarımızda ve iş yerimizde dilerseniz Android, İpad ve İphone uygulamasıyla izleyebilirsiniz.

TVYO-2

Doğuş yayın grubunun bir parçası olan, TVYO Doğus yayın bünyesinde kanalları internet üzerinden yayın sunmaktadır
NETD

20130111-12011159

Doğan Tv Holding tarafından kurulan "Yeni Eğlence Kanalınız" sloganıyla tanıttığı online yayın platformu netd’yi duyurdu. Facebook sayfanızdan ya da site üzerinden yapılan üyelikle kayıt olabiliyorsunuz. Sistem akıllı telefon, tabletler ve bilgisayar üzerinden netd’yi takip edebilme olanağı saglamakta. Yayın hayatımıza şimdilik dört tane IP TV olmasına karşın yakın bir zamanda aralarına yenilerinin de katılacağından eminiz. Bahsettiklerimizin ortak özelliği ise Hd yayında olup, akıllı telefon ve tabletlerde de izleyebilme imkanını sağlaması. Geleceğin yeni yayını olan IP TV’ler  yayın kalitesiyle ve içerik olarak hayatımızda daha fazla yer alacağı bir gerçek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder